• March 27, 2022

Zorica brunclik biografija

Zorica brunclik biografija
Zorica brunclik biografija

Zorica brunclik biografija | Brunclik je rođen 29. juna 1955. godine u jugoslovenskoj prestonici Beogradu. Otac joj je bio slovačkog porijekla, a majka iz grada Umadije u Hrvatskoj. Počela je da nastupa u barovima i restoranima kao tinejdžerka.

Tamo ju je otkrio Bora Spui Kvaka, sa čijom je kćerkom u to vrijeme išla u školu.

Kasnije je završila kurs u Aranerskoj školi na Narodnom univerzitetu „Božidar Adija“, a potom je upisala Ekonomski fakultet, gde je završila studije prava.

Udavala se četiri puta u životu. Njeni najpoznatiji muževi su harmonikaši Ljuba Kešelj i Miroljub Aranđelović Kemiš.

sa kojim je u braku od 1985. godine. Ima četvoro dece (tri ćerke i sina), a baka je postala 2013. godine.

Brunclik je bio u rukovodstvu Jugoslovenske levice i bio je lični prijatelj i Slobodana Miloševića i njegove supruge Mirjane Marković. Zbog toga, nakon svrgavanja Slobodana Miloševića 2000.

doživjela je medijsku izolaciju i blokadu, kao i niz drugih neugodnosti koje su poticale pristalice novog režima.

Kako je njen otac bio mnogo bogatiji od njene majke,

živeo je u izobilju, te je mogao mnogo više materijalnih stvari da priušti njoj i njenoj braći. Zbog toga su deca volela da idu kod njega, međutim, kada se njen otac po drugi put oženio,

njihova majka im je zabranila da odlaze kod njega, zbog čega je Zorica I odrasla u Smederevu, odlazivši često kod svoje bake, koja je bila Grkinja, u Požarevcu.

Jedna od Zoričinih bliskih drugarica bila je ćerka poznatog Bore Spužića Kvake, koji je primetio njen ogroman talenat te je posavetovao da počne da se bavi pevanjem.

Predstavio ju je bendu koji je nosio naziv „Plava zvezda“ 1969. godine. Nisu osporili njen talenat, te su ubrzo počeli zajedno da nastupaju u kafani „Beogradska estrada“, a takođe i u Zenici u hotelu „Metalurg“.

Zorica brunclik biografija


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *