• March 25, 2022

Dejan vuksic biografija

Dejan vuksic biografija
Dejan vuksic biografija

Dejan vuksic biografija | Vuki je rođen 2. maja 1972. godine u Kotoru, tada poznatoj kao Socijalistička Republika Crna Gora i Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija, u porodici crnogorskih Srba. Diplomirao je pravnik na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore 1996. godine i položio pravosudni ispit naredne godine.

Od 1998. do 1999. godine proveo je kao saradnik u Osnovnom sudu u Kotoru, da bi naredne godine bio sudija u istom sudu od 1999. do 2001. godine.

Advokatom se bavi od 2001. godine i član je Advokatske komore kao i Upravnog odbora Advokatske komore Crne Gore.

Advokatska kancelarija “Vuki” nosi njegovo ime, a on je osnivač i vlasnik firme.

Na opštinskim izborima u Crnoj Gori 2020. godine bio je nosilac izborne liste Za budućnost Kotora, a izabran je i za predsjednika Skupštine opštine Kotor.

Po završetku izbora Vuki je imenovan za vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost 17. decembra 2020. godine, samo nekoliko dana nakon imenovanja.

Oženjen je i ima dvoje dece, a pored maternjeg, tečno govori i srpski i engleski.

Imenovan je Dejan Vuki, novoimenovani direktor Agencije za nacionalnu bezbednost.

U Kotoru je na lokalnim izborima objavljena lista koalicija za razvoj Crne Gore. Prema njegovim riječima, ovo je najbolja i najvažnija priprema da bude imenovan za predloja Zdravka Krivokapija za ovu funkciju. međutim,

Isto važi i za primanja u takozvanoj “samostalnoj delatnosti” gde je novčana nagrada oko 5.000 evra mesečno, odnosno oko 60.000 evra godišnje.

U O “Branko Brini” u Beogradu služi se nova supruga Jasmine Vuki, čiji prvi jelo košta 622,00 evra.

Čim se u pitanju pojavi pokretna imovina, porodica Vuki preuzima dva automobila i jedan plovni objekat, koji se svi drže pod kupovinom.

Tokom mandata Dejana Vukije kao potpredsednice i generalnog direktora ANB-a, dva BMW automobila su bila vodeća: jedan 2016. i drugi 2018. godine.

Još jedno vozilo marke BMW je BMW X1 iz 2017. godine, koji je takođe uvršten u vlasnitvu “plovni objekat” za model 2019. godine. Na današnji dan beogradskim ulicama krase vozilo Mercedes Benc 2014 i erka Peugot 208 2015. godite.

Dejan vuksic biografija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *