• March 24, 2022

Nik ducic biografija

nik ducic biografija
nik ducic biografija

Nik ducic biografija | Niifor Dui, rođen 1832. godine u selu Velji Lug, kod Trebinja u južnoj Bosni i Hercegovini, bio je sin zemljoradnika. Imao je prvorazredno obrazovanje u Srbiji, odnosno u Srpskoj Vojvodini.

a nakon toga u gradu Parizu Kada su Austrijanci 1848. napali Srbiju, on se dobrovoljno prijavio da se bori sa njima. Nakon rata vratio se u Hercegovinu, gdje je studirao svete redove u manastiru Dui pod nadzorom strica.

monah ili monahinja (arhimandrit). Godine 1858. sarađivao je sa Serafimom Perovijem na osnivanju škole u Duiju, gdje je također predavao vjeronauku i istoriju. Od kraja 1858. do početka 1860. godine rukovodio je manastirom Itomisli.

smješten u blizini rijeke Neretve. Tamo je objavio niz monografija, historija književnosti, arheološke radove, uključujući historiju Metox manastira Dui i Tvrdo, i druge radove koji se još uvijek objavljuju.

Manastir Itomisli, Manastir Hilandar, kao i informacije o srpskoj zajednici i Srpskoj pravoslavnoj crkvi Svetog Spiridona u centru Trsta su obuhvaćeni u ovom vodiču.

Tokom ovog putovanja mogao sam da obiđem brojne katedrale i manastire koje ranije nisam imao prilike da vidim. Svake sedmice idem u drugu crkvu ili monašku ustanovu. Otišao sam u Lešić, koji je na sjeveru zemlje.

Onda je bio manastir Sokolica, pa sam bio u Peći, pa sam bio u Dečanima… Valjda sam išao u petnaest različitih crkava, i naravno, seo sam i pričao sa narodom i slikao sam neke fotografije. … Dučić je nastavio: “Imao sam mnogo sjajnih razgovora.”

Dučić je otkrio da je srpskog porekla. On je pravoslavni hrišćanin, a žena mu je Ruskinja. Ima troje dece, sva imena imaju srpsko ili rusko poreklo, a neki veruju da je direktno potomak Jovana Duija.

Supruga mu se zove Tia i ima troje djece: sinove Ivana i Luku i kćerku Nataliju. On i njegova supruga imaju troje djece. Svaki od njih je zvanično registrovan kao donator za svečanost povodom kanonizacije arhimandrita.

Sebastijana i episkopa Mardarija u srpskoj crkvi Svetog Stefana u naselju Alhambra u Los Anđelesu, Kalifornija. Pored toga, istoj svečanosti prisustvovao je i patrijarh srpski Irinej. Međutim, s druge strane,

Što se vojske tiče, moguće je da je odluka da se bavi tim pozivom donesena nakon što je njegov ujak Robert Vaso Kurili umro u Vijetnamu dok je služio kao major u američkoj vojsci, samo godinu dana nakon rođenja.

nik ducic biografija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *