• March 24, 2022

Irinej bulović biografija

irinej bulović biografija
irinej bulović biografija

Irinej bulović biografija | Bulovi su od roditelja Mihaila i Zorke dali ime Mirko 11. februara 1947. godine u srpskom selu Stani kod Sombora (tada FNR Jugoslavija). Diplomirao je 1969. godine na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu.

Njegov učitelj Justin Popovi podsticao ga je na monaški zavet, a on je kasnije primio monaško ime Irinej kao svoje (Irinej).

Patrijarh srpski Pavle rukopoložio je Bulovića za jerođakona, a potom i za jeromonaha 1969. godine, kada je bio episkop Rako-prizrenski (kasnije Patrijarh srpski).

Njegov dom dve godine (1969-1970) bio je manastir Ostrog, gde je radio kao učitelj u manastirskoj monaškoj školi.

Teološki fakultet Univerziteta u Atini, Grčka, bio je mjesto gdje je završio postdiplomske studije od 1970. do 1980. godine, stekavši zvanje doktora teologije u junu 1980. godine.

Bogoslovski fakultet u Beogradu ga je imenovao za profesora tumačenja Novog zaveta 1981. godine, a na tom mestu nastavlja da radi od 2014. godine.

Irinej Bulovi je izabran za vikarnog episkopa moravičkog na redovnom zasedanju Svetog sinoda Srpske pravoslavne crkve 1989. godine, a naredne godine ustoličen je za episkopa bakskog.

Dana 24. decembra 1990. godine u Sabornom hramu Svetog Đorđa u Novom Sadu održana je služba „Ne samo da ne verujem da je virus korona dezazlen i dezopasan, već ne verujem ni da je to moguće za neke centre. biti vjerovatno nadravni.

Virusi koji uzrokuju strah, nesigurnost, beznae i depresiju identificirani su kao globalne prijetnje koje imaju potencijal da pogoršaju epidemiju. Ovi virusi su poznati i kao “super virusi” zbog svoje sposobnosti da se brzo šire svijetom “Kada je u pitanju uvod, to je neizbježno.

Nakon toga, bio je u mogućnosti da odredi gdje postoji najviše prilika za uspjeh. U gradu Briselu postoji Odgovor glasi. Svako malo izbije debata o trenutnoj epizodi. Na papiru se nalazi potpis koji je upokojeni patrijarh srpski Pavle.

Prema rečima najnovijeg predsednika Srbije i Jugoslavije Slobodana Milojevića, Srbe će biti predstavljeno na mirovnoj konferenciji u Dejtonu, koji se smatra najrasprostranjenijim od svih rasprostranjenih gradova u svetu.

Irineja Bulovia je delo bakog episkopa. Grupa istraživača Beogradske patrijarije zaključila je da je reč o bakog episkopa.

Imenovano od strane Srpskog patrijarha Pavla kako bi se osiguralo da grad Beograd dobije potrebna sredstva i da grad ne padne u nered zbog nedostatka političke volje.

irinej bulović biografija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *